Soita meille / Ring oss: 040 169 1694
Vi betjänar dig också på svenska.
Hoidamme paljon lähetepotilaita, jotka tulevat hoitoon erityisesti hammastoimenpiteisiin. Tällä sivulla löydätte vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin sekä muuta hyödyllistä tietoa.
-
pyydämme huomioimaan että jonot kirurgisiin ja hammaskirurgisiin toimenpiteisiin ovat keskimäärin 4-5 viikkoa.
-
jotta voisimme varata aikaa hammaskirurgiseen toimenpiteeseen tai esittämään tarkempia hinta-arvioita tarvitsemme mahdollisimman tarkat tiedot suun tilanteesta. Lähettäkää mielellään hinta-arvio- ym kyselyt sähköpostiimme (info@nikkilanelainlaakarit.fi) ja liittäkää mukaan kaikki asiaan kuuluvat lausunnot, röntgenkuvat ym jos sellaisia on. Saatamme silti pyytää potilaan näytille ennen ajan varaamista
-
meillä on rajalliset resurssit hoitaa monimutkaisempia sisätautipotilaita, joita on jo kattavasti tutkittu muualla. Meillä ei myöskään ole tähystysvälineistöä
Usein kysyttyä:
"Haluaisin varata ajan hammaskiven poistoon ja hampaiden röntgentutkimukseen":
-
klinikallamme toimimme yleensä niin, että kuvaus ajoitetaan mahdollisen hammaskirurgian yhteyteen. Ajan säästämiseksi suosittelemme tätä käytäntöä. Jos haluatte kuvauksen hammaskiven poiston yhteydessä, tiedustelkaa ensisijaisesti aikaa muualta.
-
hammaskiven poistoon ja tarkastukseen voi varata aikaa ilman esitietoja tai näyttöä. Toimenpiteen suorittaa hoitaja ja saadaan karkea, mutta hyvä arvio suun tilanteesta, jonka perusteella mahdollinen jatkohoito voidaan suunnitella. Mahdolliset heiluvat hampaat voidaan irrottaa kuluitta hammaskiven poiston yhteydessä.
-
Jos omistaja epäilee vahvasti että kirurgisesti poistettavia hampaita on ja haluaa kuvauksen tai poistoja samalla kertaa, eikä ole eläinlääkärin lähetettä, pyydämme potilaan klinikalle ilmaiseen suun näyttöön. Löydösten perusteella voidaan varata sopiva toimenpideaika. Näyttö onnistuu yleensä parin viikon sisään.
"Kissallani on todettu syöpymiä ala P3 (307, 407) hampaissa":
-
307 ja 407 hampaat ovat tavallisimmin syöpyneet hampaat. Erään tutkimuksen mukaan n 30 % kissoista potee hammassyöpymiä ja niitä esiintyy myös luonnon kissapopulaatioissa.
-
kokemukseni mukaan, näiden kyseisten hampaiden kirurginen poisto saattaa olla turhaa, sillä usein ne hajoavat lyhyellä aikavälillä luonnollisesti ja ien kasvaa päälle, jonka jälkeen hammas ei enää oireile. Tämän, vuoksi, jos asia on huomattu sivulöydöksenä eikä kissa oireile, saattaa olla viisasta seurailla tilannetta ilman hoitoa.
"Koirallani on yläP4 (108, 208) hammas lohjennut":
-
tämä nk raateluhammas lohkeaa useimmiten kaikista poskihampaista. Jos lohkeama on johtanut pulpayhteyteen on tavallista että kehittyy hammasjuuripaise alueelle. Tyypillinen oire on silloin äkillisesti nouseva patti silmän alapuolella.
-
lohjennut hammas voi olla kipeä, mutta säännöllisesti löydetään myös hammaskiven peitossa olevia, jo kauan sitten sattuneita oireettomia lohkeamia.
-
jos lohkeama on paha, hoitona ja suosituksena on aina hampaan kirurginen poisto. Hammas voi olla kipeä ja altistaa infektiolle, minkä vuoksi hoitotarve on kiireellisempi kuin parodontiitin (kiinnityskudostulehdus) ollessa kyseessä. Klinikkamme ei yleensä voi tarjota kiireellisiä hoitoaikoja, joten aikaa kannattaa myös tiedustella muualta.